lunes, junio 19, 2006

1500 kilómetres de carrils bici

En ple Congrés Català de la Bicicleta, el departament d'obres públiques ha tingut una bona pensada:

* A Catalunya hi ha més bicis que cotxes, però cada dia circulen molts més cotxes que bicis. ¿Com solucionem això? Creant infraestructures adients per a que els ciclistes circulin amb seguretat. Carrils bici interurbans seguint el model alemany. De moment a Catalunya hi ha unes 300 km de vies verdes, la majoria a Girona, i un trocet pel delta de l'Ebre. I sembla que no es compten els senders naturals de moltes comarques, com els del Vallès o la futura Ronda Verda de Barcelona.

* Però, perque ja sabem que a Catalunya tot té un però, el projecte no té financiació, data d'aprovació o res semblant. És més, el projecte és a 20 anys i en quant a coses concretes, és difà i poc clar.

La idea és molt bona, i pren com a referència el sistema alemany, que tant ens agrada però que tant ens costa reproduir, però la lentitut catalana, la perapunyeteria i, el que és pitjor, la mandra dels nostres polítics sumen que el projecte d'expansió de la bicicleta com a vehícle entre ciutats a menys de 10km alternatiu al cotxe hagi d'esperar molt. Potser massa. A la vegada, es segueixen plantejant projectes viaris faraónics que no tenen res a envejar als valencians i madrilenys(experts en fer-ho tot gran gran gran), i de la bici, res de res.

Per desgràcia, tot dependrà de qui guanyi les autonòmiques de la tardor.

1 Comments:

At lunes, abril 23, 2007, Anonymous Anónimo said...

This is very interesting site... » »

 

Publicar un comentario

<< Home