miércoles, febrero 14, 2007

Nous carrils bici

Sembla que l'ajuntament es vol possar les piles.

L'anomenat 'Efecte Hereu' (també conegut con 'efecte puc-perdre-les-eleccions) ha arribat a les bicicletes. Fa poc coneixiem la presentació de les 'bicis blanques' de Barcelona, o 'Bicing' (que queda més 'cool'). El servei gratuït de lloguer de bicicletes a les estacions de metro, bus i tramvia i passant a formar part de la xarxa de transport públic de la ciutat. L'acte va ser protagonitzat, igualment, per una polèmica tonta: Hereu va presentar les bicis blanques sense en Portabella, que és el regidor de mobilitat de Barcelona.

L'augment de bicis pot ser espectacular (si és que no ho ha sigut prou ja) i poden apareixer autentics problemes entre els cotxes i les bicis i, especialment, entre bicis i vianants. Ara sembla que sí: els carrils bici poden arribar al centre de Barcelona.

Corren rumors de que els primers carrils seràn els de Pelai - Fontanella - Rda. Sant Pere i Gran Via des de Passeig de Gràcia fins a Urgell. Sense oblidar que poc a poc, es va teixint la xarxa de carrils bici del 22@.

A veure si el rumor no queda, com sempre, en un rumor, y es posen les piles ja per la bici.


PD: Senyor Alcalde, ¿algún dia el veurem anant en bici normalment a l'Ajuntament?